Doprava zdarma již nad 1399,-

Cheesecake s oříškovým máslem

Lahodné oříškové potěšení k odpolední kávě, na oslavu narozenin nebo jen tak pro radost!


 

Časová náročnost: 30 min

Obtížnost: Střední

 

Co budeš potřebovat (12 ks)

 

Korpus

♥ 50g mandlové mouky

♥ 50g kokosové mouky 

1 vejce

♥ 70g rozpuštěného másla/kokosového oleje

30g nadrobno nakrájených ořechů (já použila pekanové)

 

Krém:

250g polotučného tvarohu

250g mascarpone

200g oříškového másla – Burák 100%Burák slaný karamelKešulka s bílou čokoládou

30g erythritolu (nebo jiné sladidlo)

 

Poleva:

100g hořké čokolády

150g smetany ke šlehání

 

Postup přípravy

  1. Připrav si formu o velikosti 25 cm, vymaž máslem a dno i boky vylož pečícím papírem
  2. Smíchej všechny ingredience na korpus a utlač na dno formy. Dej do trouby na 180 stupňů cca na 15 minut (než budou okraje zlaté)
  3. Tvaroh s mascarpone, sladidlem a oříškovým máslem vyšlehej ručním šlehačem
  4. Arašídový krém navrstvi na vychladlý korpus
  5. V kastrůlku rozpusť hořkou čokoládu se smetanou a nalij na krém
  6. Hotový cheesecake nech nejlépe do druhého dne ztuhnout v lednici (Když to nevydržíš, stačí i pár hodin)
  7. Po vyndání z formy už stačí jen ozdobit oříšky nebo ovocem
  8. Dobrou chuť 

 

Nutriční hodnoty na 1/8:


    468 kcal
 42g
S  8,5g (z toho cukry 5g)
B  14g