Cheesecake s oříškovým máslem
Lahodné oříškové potěšení k odpolední kávě, na oslavu narozenin nebo jen tak pro radost!
Časová náročnost: 30 min
Obtížnost: Střední
Co budeš potřebovat (12 ks)
Korpus:
♥ 50g mandlové mouky
♥ 50g kokosové mouky
♥ 1 vejce
♥ 70g rozpuštěného másla/kokosového oleje
♥ 30g nadrobno nakrájených ořechů (já použila pekanové)
Krém:
♥ 250g polotučného tvarohu
♥ 250g mascarpone
♥ 200g oříškového másla – Burák 100%, Burák slaný karamel, Kešulka s bílou čokoládou
♥ 30g erythritolu (nebo jiné sladidlo)
Poleva:
♥ 100g hořké čokolády
♥ 150g smetany ke šlehání
Postup přípravy
- Připrav si formu o velikosti 25 cm, vymaž máslem a dno i boky vylož pečícím papírem
- Smíchej všechny ingredience na korpus a utlač na dno formy. Dej do trouby na 180 stupňů cca na 15 minut (než budou okraje zlaté)
- Tvaroh s mascarpone, sladidlem a oříškovým máslem vyšlehej ručním šlehačem
- Arašídový krém navrstvi na vychladlý korpus
- V kastrůlku rozpusť hořkou čokoládu se smetanou a nalij na krém
- Hotový cheesecake nech nejlépe do druhého dne ztuhnout v lednici (Když to nevydržíš, stačí i pár hodin)
- Po vyndání z formy už stačí jen ozdobit oříšky nebo ovocem
- Dobrou chuť
Nutriční hodnoty na 1/8:
468 kcal
T 42g
S 8,5g (z toho cukry 5g)
B 14g