Low carb dýňová bábovka
Podzim, to jsou pestré barvy, Halloween a dýně v každém jídle, která k tomu neodmyslitelně patří. Zkus třeba tuhle jednoduchou bezlepkovou bábovku
Časová náročnost: 20 min (+ pečení)
Obtížnost: středně těžká
Co budeš potřebovat:
♥ 180 mandlové mouky
♥ 150g dýně hokaido
♥ 3 vejce
♥ 60g sladidla (já používám erythritol)
♥ Skořice
♥ Prášek do pečiva
Postup přípravy
- Dýni si očisti (nemusíš loupat) a nakrájej na malé kostičky
- Společně se žloutky, sladidlem a skořicí rozmixuj na hladké pyré
- Mandlovou mouku a prášek do pečiva smíchej v misce a přilij dýňové pyré
- Z bílků vyšlehej tuhý sníh a přidej ke směsi
- Vznikne ti hustší těsto (kdyby ti připadalo moc husté, můžeš naředit trochou mléka)
- Hotové těsto přelij do formy na bábovku
- Peč na 160 stupňů cca 60 minut
- Nech vychladnout a vyklop z formy
- Dobrou chuť
TIP: 1. Do těsta můžeš nasekat ořechy
2. Místo klasické velké formy na bábovku můžeš použít malé formičky (peč cca 30 minut)
3. Bábovka je nízká, jestli chceš mít větší zdvojnásob ingredience
Nutriční hodnoty na 1 porci (cca 14 ks):
95 kcal
T 8g
S 3,5g (z toho cukry 0,6g)
B 4g