Dýňové donuty se skořicí
Dýně na sladko? Vlastně proč ne?! Dýně je všestrannou ingrediencí, kterou můžeme péct, vařit i smažit, naslano i na sladko. Tak šup s ní do voňavých a vláčných skořicových donutů!
Časová náročnost: 50 min
Obtížnost: Lehká
Co budeš potřebovat (12 ks)
♥ 120g mandlové mouky
♥ 150g dýně hokaido
♥ 25g másla
♥ 2 vejce
♥ 70g erythritol (nebo jiné sladidlo)
♥ Skořice
♥ Prášek do pečiva
♥ Vanilkový extrakt
Postup přípravy
- Dýni si očisti (nemusíš loupat) a nakrájej na menší kusy a dej upéct do trouby na 180 stupňů do změknutí (cca 20 minut)
- V jedné misce smíchej mandlovou mouku, sladidlo, prášek do pečiva a skořici
- Až ti dýně trochu vychladne, rozmixuj ji na hladké pyré (když ti to půjde těžko, můžeš přidat trochu vody)
- Ve druhé misce metličkou smíchej vajíčka, rozpuštěné máslo, vanilkový extrakt a připravené dýňové pyré
- Obě mísy spoj do hladkého těsta
- Naplň formičky na donuty
- Peč na 180 stupňů 20 – 25 minut (jsou lehce zlaté a špejle čistá)
- Smíchej si erythritol se skořicí a všechny donutky v směsi obal
- Dobrou chuť
TIP 1: Nerezové formičky vymaž máslem nebo kokosovým olejem.
TIP 2: Ze silikonových formiček se ti to bude určitě lépe vyndávat (ty vymazávat nemusíš).
TIP 3: Skvěle chutnají například s Burákem s hořkou čokoládou
Nutriční hodnoty na 1/12:
83 kcal
T 8g
S 3g (z toho cukry 0,5g)
B 3g
(Nutriční hodnoty se mohou měnit podle použitých ingrediencí)