Doprava zdarma již nad 1399,-

Zdravý štrůdl

Je období jablíček a to se přímo nabízí upéct si milovaný štrůdl. Překvapí tě, jak jednoduchý a výborný tento recept je, tak šup na něj! :-)


 

Časová náročnost: 40 min

Obtížnost: Lehká

 

Co budeš potřebovat 

 

150g celozrnné špaldové mouky

♥ 50g vanilkového proteinu

♥ 100g mletých ovesných vloček

♥ 150g bílého jogurtu

1 vejce (+ jedno na potření)

♥ 50g rozpuštěného kokosového oleje

♥ 40g čekankového sirupu (jiného sladidla)

♥ 400g strouhaných jablek

♥ 60g nasekaných vlašských ořechů

♥ 60g rozinek

♥ Skořice

 

 

Postup přípravy

  1. Nejprve smícháš mouku, vločky a protein
  2. K suchým ingrediencím přidej vejce, bílý jogurt a kokosový olej a vytvoř těsto (nejlepší nástroj jsou ruce, nemusíš mít strach, s těstem se pracuje dobře)
  3. Jablka oloupej, nahrubo nastrouhej do misky a do skleničky vymačkej přebytečnou šťávu
  4. Přidej skořici podle chuti a čekankový sirup (nebo med). Vše promíchej
  5. Těsto si rozděl na dvě poloviny a z každé části vyválej plát (do takového obdélníku)
  6. Na oba pláty po celé šířce navrstvi jablka a posypej nasekanými ořechy a rozinkami (hezky je poděl, ať se nehádají)
  7. Teď přijde na řadu zabalení do štrůdlu. Já si přehnu jednu část doprostřed, na ní druhou část a potom ohnu kraje. Ale to už nechám na tobě 
  8. Obě nohavičky přemísti na plech vyložený pečícím papírem a potři vajíčkem
  9. Dej do trouby na 170 stupňů na 25 – 30 minut (až začne zlátnout)
  10. Podávej s jogurtem, NutsLove Burákem s bílou čokoládou nebo jiným z našich máslíček a nebo jen tam samotný.
  11. Dobrou chuť

TIP: 1.Kdyby se ti těsto přeci jenom lepilo, namoč si ruce a půjde to lépe

        2.Kdyby se ti těsto lepilo na váleček, přikryj ho pečícím papírem

        3.Štrůdl můžeš posypat nasekanými ořechy i navrch


 

Nutriční hodnoty na 1ks/14ks:


188 kcal
 8g
S  20g (z toho cukry 7g)
B  7g