Zdravý štrůdl
Je období jablíček a to se přímo nabízí upéct si milovaný štrůdl. Překvapí tě, jak jednoduchý a výborný tento recept je, tak šup na něj! :-)
Časová náročnost: 40 min
Obtížnost: Lehká
Co budeš potřebovat
♥ 150g celozrnné špaldové mouky
♥ 50g vanilkového proteinu
♥ 100g mletých ovesných vloček
♥ 150g bílého jogurtu
♥ 1 vejce (+ jedno na potření)
♥ 50g rozpuštěného kokosového oleje
♥ 40g čekankového sirupu (jiného sladidla)
♥ 400g strouhaných jablek
♥ 60g nasekaných vlašských ořechů
♥ 60g rozinek
♥ Skořice
Postup přípravy
- Nejprve smícháš mouku, vločky a protein
- K suchým ingrediencím přidej vejce, bílý jogurt a kokosový olej a vytvoř těsto (nejlepší nástroj jsou ruce, nemusíš mít strach, s těstem se pracuje dobře)
- Jablka oloupej, nahrubo nastrouhej do misky a do skleničky vymačkej přebytečnou šťávu
- Přidej skořici podle chuti a čekankový sirup (nebo med). Vše promíchej
- Těsto si rozděl na dvě poloviny a z každé části vyválej plát (do takového obdélníku)
- Na oba pláty po celé šířce navrstvi jablka a posypej nasekanými ořechy a rozinkami (hezky je poděl, ať se nehádají)
- Teď přijde na řadu zabalení do štrůdlu. Já si přehnu jednu část doprostřed, na ní druhou část a potom ohnu kraje. Ale to už nechám na tobě
- Obě nohavičky přemísti na plech vyložený pečícím papírem a potři vajíčkem
- Dej do trouby na 170 stupňů na 25 – 30 minut (až začne zlátnout)
- Podávej s jogurtem, NutsLove Burákem s bílou čokoládou nebo jiným z našich máslíček a nebo jen tam samotný.
- Dobrou chuť
TIP: 1.Kdyby se ti těsto přeci jenom lepilo, namoč si ruce a půjde to lépe
2.Kdyby se ti těsto lepilo na váleček, přikryj ho pečícím papírem
3.Štrůdl můžeš posypat nasekanými ořechy i navrch
Nutriční hodnoty na 1ks/14ks:
188 kcal
T 8g
S 20g (z toho cukry 7g)
B 7g