Tvarohové mini cheesecaky
Muffinů už jsi se přejedla a s velkým dortem se ti nechce dělat, tak to jsou tyto tvarohové mini cheesecaky s ovocnou polevou tou pravou volbou!
Časová náročnost: 35 min
Obtížnost: Lehká
Co budeš potřebovat (12 ks)
Korpus:
♥ 150g mandlové mouky
♥ 25g vanilkového proteinu
♥ 50g rozpuštěného kokosového oleje
♥ 1 lžíce Burák 100%
Krém:
♥ 250g polotučného tvarohu
♥ 100g bílého jogurtu
♥ 60g erythritolu (nebo jiné sladidlo)
♥ Citrónová šťáva (může být i kůra)
Ovocná poleva:
♥ 300g mraženého ovoce (jahody, maliny, lesní směs,..)
♥ 2 plátky želatiny
Postup přípravy
- Připrav si formu na muffiny a vylož ji papírovými košíčky
- Smíchej všechny ingredience na korpus (kvůli koko oleji bude těsto trochu mastnější), rozděl do všech košíčků a přimačkej. Dej do trouby na 180 stupňů cca na 10 minut
- Než ti korpus vychladne, připrav si krém
- Tvaroh s jogurtem, sladidlem a citronovou šťávou vyšlehej ručním šlehačem a rozděl do košíčků na trochu vychladlý korpus a dej znovu do trouby na 180 stupňů na 20 – 25 minut (tvaroh trochu klesne, začne zlátnout a může i praskat)
- Než košíčky vychladnou, připrav si ovocnou polevu
- Mražené ovoce nasyp do kastrůlku a přiveď k varu (voda není třeba), 2 plátky želatiny si namoč do studené vody a nechej nabobtnat 10 minut
- Stáhni teplotu a čekej, až se ovoce zcela rozvaří (10 minut), občas ho zamíchej. Želatinu dej ještě do teplého ovoce a pořádně zamíchej, ať se želatina zcela rozpustí
- Vychladlou ovocnou polevou polij každý košíček (mělo by ti to vyjít do všech :-) ) a nech ideálně přes noc v lednici nebo alespoň 2 hodiny, aby ti poleva ztuhla.
- Ozdob čerstvým ovocem
- Dobrou chuť
Nutriční hodnoty na 1/12:
167 kcal
T 13g
S 6g (z toho cukry 3,7g)
B 8g