Doprava zdarma již nad 1399,-

Tvarohové mini cheesecaky

Muffinů už jsi se přejedla a s velkým dortem se ti nechce dělat, tak to jsou tyto tvarohové mini cheesecaky s ovocnou polevou tou pravou volbou!


 

Časová náročnost: 35 min

Obtížnost: Lehká

 

Co budeš potřebovat (12 ks)

 

Korpus

♥ 150g mandlové mouky

♥ 25g vanilkového proteinu 

♥ 50g rozpuštěného kokosového oleje

♥ 1 lžíce Burák 100%

 

Krém:

250g polotučného tvarohu

100g bílého jogurtu

60g erythritolu (nebo jiné sladidlo)

Citrónová šťáva (může být i kůra)

 

Ovocná poleva:

300g mraženého ovoce (jahody, maliny, lesní směs,..)

2 plátky želatiny

 

Postup přípravy

  1. Připrav si formu na muffiny a vylož ji papírovými košíčky
  2. Smíchej všechny ingredience na korpus (kvůli koko oleji bude těsto trochu mastnější), rozděl do všech košíčků a přimačkej. Dej do trouby na 180 stupňů cca na 10 minut
  3. Než ti korpus vychladne, připrav si krém
  4. Tvaroh s jogurtem, sladidlem a citronovou šťávou vyšlehej ručním šlehačem a rozděl do košíčků na trochu vychladlý korpus a dej znovu do trouby na 180 stupňů na 20 – 25 minut (tvaroh trochu klesne, začne zlátnout a může i praskat)
  5. Než košíčky vychladnou, připrav si ovocnou polevu
  6. Mražené ovoce nasyp do kastrůlku a přiveď k varu (voda není třeba), 2 plátky želatiny si namoč do studené vody a nechej nabobtnat 10 minut
  7. Stáhni teplotu a čekej, až se ovoce zcela rozvaří (10 minut), občas ho zamíchej. Želatinu dej ještě do teplého ovoce a pořádně zamíchej, ať se želatina zcela rozpustí
  8. Vychladlou ovocnou polevou polij každý košíček (mělo by ti to vyjít do všech :-) ) a nech ideálně přes noc v lednici nebo alespoň 2 hodiny, aby ti poleva ztuhla.
  9. Ozdob čerstvým ovocem
  10. Dobrou chuť

 

Nutriční hodnoty na 1/12:


    167 kcal
13g
S  6g (z toho cukry 3,7g)
B  8g